22.5 C
İstanbul
Perşembe, Eylül 19, 2024

Satın Al

spot_img

MSI GeForce RTX 4090D Ventus Overclock 3X GPU, Üçlü Yuva ve Küçük Bir Fabrika

MSI, Ventus 3X soğutma çözümüne dayanan Çin’e özel serisine yeni bir amiral gemisi GeForce RTX 4090D GPU ekledi.

MSI GeForce RTX 4090D Ventus 3X GPU’yu Tanıttı: Üç Yuvalı, Üç Fanlı ve 15 MHz Fabrika Hız Aşırtması ile Biraz Daha Düşük Fiyat
Ventus 3X’in de eklenmesiyle MSI’ın mevcut GeForce RTX 4090D serisi, amiral gemisi SUPRIM X modeli ve Gaming X SLIM modeli olmak üzere üç GPU’dan oluşuyor. Ventus 3X, 14.592 CUDA çekirdeği ve 24 GB GDDR6X belleğe sahip aynı AD102-250 GPU’yu içeren yeni bir katılımcıdır. Saatler, 2520 MHz’e kadar olan referans artırma saatlerinde tutulur, ancak Ventus 3X, işleri 2535 MHz’e kadar artıran 15 MHz’lik bir fabrika OC’sini destekler.

Anlayacağınız gibi, bu büyük bir hız aşırtma değil ve en iyi ihtimalle oyun uygulamalarında hiç fark edilmeyecek minimum kazanımlarla sonuçlanacaktır. Bu fabrika hız aşırtmasından bahsetmenin önemli olmasının nedeni, neredeyse tüm 4090D GPU’ların referans saat hızlarıyla gelmesi, ancak bazı üreticilerin yoldan çıkması ve anında uygulanabilen 3. taraf uygulamaları aracılığıyla hız aşırtmaları sunmasıdır. Hatta bazı satıcıların RTX 4090 Founders Edition ekran kartlarınınkini aşan performans için manuel ayarlamaya izin veren 600W’a kadar güç limitlerini açtığını gördük.

Grafik kartının kendisinden bahsedecek olursak, MSI GeForce RTX 4090D Ventus 3X GPU, PCB’nin ötesine uzanan üçlü bir yuvaya ve üçlü fanlı soğutma çözümüne sahiptir ve üçüncü fan için arka plakada küçük bir oyuk bulunur, böylece arkadan sıcak havayı dışarı atabilir. Kart, minimalist yapılar için harika görünen ikonik gümüş ve siyah renklere sahiptir. Öne çıkan ana özellikler şunlardır:

Frekansı/bellek hızını artırın
2520MHz (2535 1-Tıkla)/21Gbps
24GBGDDR6X
DisplayPort x 2 (v1.4a)
HDMI x 2 (4K@120Hz HDR, 8K@60Hz HDR ve HDMI 2.1a spesifikasyonunda değişken yenileme hızını destekler)
Üç fanlı soğutma tasarımı
Blade 6. nesil fan: Blade 6. nesil fan, MSI ekibinin rüya gibi bir çalışmasıdır. Fan kanatlarının kademeli dairesel tasarımı, hava akışının üç fanlı soğutma sistemine daha konsantre bir şekilde üflenmesini sağlar.
Hava akışı kılavuzu teknolojisi: Hava akışı kılavuzu teknolojisi, hava akışı dinamiklerini iyileştirir ve gürültüyü azaltır. Deflektörler ek soğutma alanı sağlar ve hava akışını soğutmaya daha fazla ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirir.
Çekirdek ısı borusu: Isı borusunun kare kısmı GPU çekirdeğini kaplayan taban yüzeyine tam olarak temas edebilir ve böylece ısı dağıtma verimliliğini artırır.
Sıfır hareket teknolojisi: Grafik kartı sıcaklığı düşük olduğunda, fan dönmeyi tamamen durduracak ve böylece fan gürültüsünü ortadan kaldıracaktır.
Metal arka plaka
Sağlam metal arka plaka havalandırmalı bir tasarıma sahiptir ve ek yardımcı soğutma sağlamak için iç kısımda bir termal ped ile donatılmıştır.
Fiyatlandırma açısından MSI GeForce RTX 4090D Ventus 3X, kartın Çin’deki 12.999 RMB’lik resmi MSRP’sinin üzerinde ancak diğer iki modelden daha düşük olan 14.999 RMB (2115 ABD Doları) olarak fiyatlandırılmıştır.

 

kaynak :wccftech

İlgili Makaleler

Bağlı kalın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
6TakipçilerTakip Et
29,269TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

En son makaleler

Erişilebilirlik Araçları