21.8 C
İstanbul
Cuma, Eylül 20, 2024

Satın Al

spot_img

Universal Music milyonlarca şarkıyı TikTok’tan kaldırdı!

TikTok, Universal Music Group ile yaşamış olduğu itilaf sebebiyle Taylor Swift, The Weeknd ve Harry Styles şeklinde ünlülerin müziklerini içeren videolar TikTok`tan kaldırdığını açıkladı. TikTok, Universal Music Group ile yaşamış olduğu itilaf sebebiyle Taylor Swift, The Weeknd ve Harry Styles şeklinde ünlülerin müziklerini içeren videolar TikTok’tan kaldırdığını açıkladı.

TikTok ile firma arasındaki lisans anlaşması sonlanmış oldu ve yeni bir anlaşmaya varılamadı. UMG, TikTok’un sanatçıların şarkılarına erişim için öteki toplumsal medya uygulamalarının ödediği ücretin daha azını ödemek istediğini söyledi. TikTok, UMG’yi “yanlış bir açıklama” sunmakla suçladı.

Yeni karar doğrultusunda, UMG müziğe ilişkin olan bütün videoların sesi kapatılacak ve bu parçalarla yeni videolar yapılamayacak. Ariana Grande ve Katy Perry şeklinde birtakım sanatçıların şarkılarının bir çok da, öteki plak şirketlerine ilişkin olan birkaç şarkı haricinde resmi sayfalarından kaldırıldı.

Bir başka UMG sanatçısı olan Billie Eilish’in de bir şarkısı hariç bütün şarkıları kaldırıldı. Parçaların resmi olmayan, hızlandırılmış yada yavaşlatılmış versiyonları ise hâlâ kullanılabilir. Bu esnada, UMG’ye ilişkin bir plak şirketiyle kontrat imzalayan sanatçı Cody Fry, bir TikTok videosunda, “çarpışan iki gezegen içinde duran bir şahıs şeklinde” hissettiğini söyledi.

33 yaşındaki müzisyen, BBC’ye, “I Hear A Symphony” isimli şarkısının ilk çıkışından birkaç sene sonra, 2021’de TikTok’ta viral hale vardığında bir TikTok hesabının bile olmadığını, fakat orada ünlendiğini söyledi. Fry, TikTok’un “müziğe şu anda olduğu için daha çok kıymet vermesi gerektiğini” düşündüğünü ve iki devin farklılıkları “sahadaki sanatçıların zararına sonuçlanmadan” çözebilmelerini dilediğini ekledi.

Kaynak: https://www.donanimhaber.com/harici-baglanti?url=https%253a%252f%252fwww.nytimes.com%252f2024%252f02%252f03%252farts%252fmusic%252ftiktok-umg-songs-music.html

İlgili Makaleler

Bağlı kalın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
6TakipçilerTakip Et
29,267TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

En son makaleler

Erişilebilirlik Araçları