Gökbilimciler Güneş sisteminde sıvı su okyanuslarının daha ilkin sanılandan daha yaygın bulunduğunu azar azar keşfediyor. Yeni yöntemlerle eski verilerin incelenmesi, Satürn2ün en bariz uydularından önde gelen Mimas`ın yüzeyinin altında gizlenen ve hayatın kökenine ilişik emekleri ilerletebilecek şaşırtıcı bir özelliği ortaya çıkardı: Yeraltı okyanusu. Mimas’ın yüzeyinin altında okyanus bulunuyor Yeni çalışma, Satürn’ün en minik ve en iç uydusu Mimas’ın yüzeyinin derinliklerinde küresel bir okyanusuna ev sahipliği yaptığını öne sürüyor.
Bu keşif, Güneş sisteminde kuramsal olarak yaşanabilir buzul altı okyanuslara haiz uydular
Dünya’da hayatın hangi koşullar altında oluştuğunu daha iyi algılamak için incelenmeye aday olarak görülüyor. Cassini verileri yeniden incelendi Cassini verilerinin yine incelenmesi, bilim adamlarının geçen sene bir başka Satürn uydusu olan Enceladus hakkındaki daha çok malumat edinmelerine de destek olmuştu. Mimas’ın aksine, Enceladus buzul altı okyanusundan tertipli olarak su püskürtüyor. Ayrıca gökbilimciler Dünya’nın ötesinde ilk fosfor izlerini Enceladus`da tespit etmişti. Bu keşif, uydunun ömür için lüzumlu olduğu malum altı elementi de barındırdığını doğruluyor. Bilim insanları ek olarak Ceres, Europa, Ganymede, Callisto, Titan, Triton, Plüton ve Uranüs’ün uydularında da yeraltı okyanusları olduğu için şüpheleniyor.
Kaynak: https://www.donanimhaber.com/harici-baglanti?url=https%253a%252f%252fwww.techspot.com%252fnews%252f101820-saturn-death-star-moon-has-45-mile-deep.html
Capslock TV Teknoloji Haberleri - En Güncel Teknoloji Gelişmeleri ve İncelemeleri sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.