Ana Sayfa Gündem KAAN, ‘gök vatanla’ buluşuyor!

KAAN, ‘gök vatanla’ buluşuyor!

0

 

Maksimum 55 bin feet irtifaya sahip KAAN, 40 bin feet irtifada ses hızının 1,8 katı hızla uçabiliyor. İkiz motorları, iyi manevra kabiliyeti, düşük radar görünürlüğü, dahili silah taşıma ve elektronik harp kabiliyeti KAANN’ın dikkat çeken özellikleridir. KAAN ile Türkiye beşinci nesil savaş makinesine sahip ülkeler arasında yerini alıyor. Milli savaş makinesi, havadan karaya her türlü hedefe stratejik olarak saldırı yeteneği sunuyor. Uzun hava muharebe menzili ve süpersonik hızlarda doğru ve eksiksiz fonksiyonlarıyla fark yaratıyor.

 

Cumhuriyetçi Parti’nin kalesi olarak değerlendirilen ve basında yer alan Türk TF-X Stealth Fighter Uçağı ve #039; “Amerikan Havacılık Uzmanlarının ve Dış Politika Analistlerinin Gözlemleri” adlı analiz makalesine yer verildi. Her ne kadar makalede Milli Muharip Savaşçı ve#039;TF-Xand#039; Hava üstünlüğü sağlamak amacıyla üretilen uçağın F-35 savaş uçağıyla benzerlikleri de dikkat çekti. Analiz yazısında, Türkiye’nin parasını ödediği 6 adet F-35A hayalet savaş uçağı istediği, TF-X savaş uçağının da hayalet sınıf olacağı ancak Türkiye’nin ihtiyacının F-35A olduğu belirtiliyor. ” ile aynı yönde yanıt vermiyor; Söylendi.

HAVA FAZLASI ABD medyasında Türkiye’nin yerli savaş uçağı TF-Xand#039; çoğunlukla F-35 Lighting II’ler ile hava üstünlüğü sağlar #039; Görevinde kullanmayı planladığı bildirilse de TF-Xand’ın orta vadede Türk F-16 filosunun yerini almasının beklendiği kaydedildi. Analiz makalesinde ve#039;and#039;stealth, iki motorlu ve her türlü hava koşulunda hava üstünlüğünü güçlendirmek için tasarlanmış #039;ve#039; Ayrıca a

şağıdaki iddialarla sunulan TAI KAAN ve (TF-X)’in beklenenden daha kısa sürede tamamlanabileceği kaydedildi. Yazıda, TF-Xand’ın ilk tam donanımlı uçuşunun Ekim 2024’te gerçekleşmesinin beklendiği belirtilirken, beşinci nesil savaş uçaklarından TF-Xand sınıfının birkaç yıl daha görev yapması gerektiği vurgulandı. savaş alanında kullanmak için.

Öte yandan IO ve The Drive medyası da Milli Muharip Uçağı TF-Xand’ın lansmanını yaptı. Kaynaklardan gelen bilgiler iki mecrada paylaşılsa da TF-Xand’ın ön kıs

mına yeni bir sensör sisteminin entegre edildiği kaydedildi. Sistemin gelişmiş kızılötesi arama ve konum belirleme yeteneğine sahip olduğu belirtilirken, uçağın ana gücünün F110’un turbofan motorlarından geldiği kaydedildi. Makalede, milli uçağın yüksek teknolojiye sahip radar sistemi, birbirine bağlı İHA ve İHA kontrol sistemi, kara saldırı kabiliyeti ve gelişmiş bomba ve füze mühimmatının yanı sıra TF-X ve F- benzeri havadan havaya görevlere sahip olduğu vurgulanıyor. 35. . . yüksek kaliteli ses ve video panelleriyle donatıldığı belirtildi. Analiz yazısında TF-Xand Turkey ve#039; ulusal ihtiyaçların dışında, aynı zamanda Asya ülkelerinin yoğun olarak gelişen savaş uçağı pazarında #039;ve#039; Bu amaçla tasarlandığı da iddia edildi.

Türk Hava Kuvvetleri’nin Haziran 2021’de yaptığı açıklamada, TF-Xand’in diğer yetenekleri de duyuruldu. Milli Muharip Uçağı aşağıdaki özelliklere sahiptir: İyi manevra kabiliyeti ve verimli tahrik sistemi, yüksek hassasiyetli seyir yetenekleri, uzun menzilli, zayıf radar görünürlüğü, sensör füzyonu, gelişmiş veri iletişim yetenekleri ve yüksek hassasiyetli mermileri ateşleme yeteneği. Buna karşılık TF-Xand’in genel özelliklerinin ise; 1 yolcu kabini, gövde uzunluğu 21 metre, yüksekliği 6 metre ve kanat açıklığı 14 metre olması bekleniyor. 2 adet General Electric F110-GE-129 turbofan motor (yalnızca prototipler) ve 2210 km/saat hız.

YORUM YOK

Erişilebilirlik Araçları

Exit mobile version