22.5 C
İstanbul
Perşembe, Eylül 19, 2024

Satın Al

spot_img

Twitter artık “X.com” oldu!

Elon Musk’ın satın alımının ardından Twitter’ın adı X olarak değiştirilmişti. Şimdi ise bir zamanların mikroblog sitesinin URL’si de resmen “X.com” olarak değiştirildi.

Eski mikroblog sitesi Twitter’ın adının ‘X’ olarak değiştirileceğini duyurduktan aylar sonra, firmanın sahibi Elon Musk, bugün yapmış olduğu açıklamada firmanın bütün çekirdek sistemlerinin “X.com” alan adının dibine taşındığını duyurdu. Buna “twitter.com” da dahil. Dolayısıyla tarayıcınızın adres çubuğuna twitter.com yazdığınızda x.com’a yönlendirileceksiniz. Twitter, x.com oldu ULR değişikliğine ayrıca X’in giriş sayfasının alt tarafına da bununla alakalı bir malumat eklenmiş durumda: “URL’mizi değiştirdiğimizi bildirmek istiyoruz sadece gizlilik ve veri koruma ayarların aynı biçimde kalacak.”

Ağustos 2023’te Twitter’ın bundan sonda kati olarak X olarak adlandırılacağı açıklanırken şirket, “X uygulaması hepimiz için güvenli dijital kent meydanıdır” tanımlamasında bulunmuştu. O dönemden bu yana platforma eklenen yeni özellikler “X” ismi altında eklenmiş ve mevcud özelliklerin de ismi (X Premium vb.) değiştirilmişti. URL değişikliği ise Twitter’ın tabutuna çakılan son çiviyi temsil ediyor. Tüm bunlara nazaran “X”, Musk için mühim bir yere sahip. Ünlü milyarder, 1999 yılında, hemen sonra PayPal ile birleştireceği bir web bankası olan X.com’u yaratmıştı. Musk, bunun üstünden 20 sene geçtikten sonrasında X.com alan ismini PayPal’dan geri satın almıştı. Şimdilerde ise Musk, X.com platformunu toplumsal medya, finansal işlemler, canlı yayınlar, siparişler vb. işlemler için oldukca yönlü bir yer alına getirmek istiyor. Ona nazaran bu, “her şey uygulaması” olacak.

Kaynak: https://www.donanimhaber.com/harici-baglanti?url=https%253a%252f%252fwww.theverge.com%252f2024%252f5%252f17%252f23829098%252ftwitter-x-com-url-links-switch

İlgili Makaleler

Bağlı kalın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
6TakipçilerTakip Et
29,266TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

En son makaleler

Erişilebilirlik Araçları