18.2 C
İstanbul
Cuma, Eylül 20, 2024

Satın Al

spot_img

Samsung, CES 2024’te yapay zekalı teknolojilerini tanıttı!

Samsung, CES 2024 etkinliğinde televizyonlardan çamaşır makinelerine, elektrikli süpürgelere ve daha fazlasına kadar çeşitli ürünlere entegre ettiği yeni yapay zeka teknolojisini tanıttı.

Samsung, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2024’te, bağlantılı cihaz deneyimini daha güvenli, daha kapsayıcı ve enerji açısından daha verimli hale getirecek yapay zeka teknolojisini duyurdu. Bu konuya yönelik geliştirilen yeni teknolojiler ve stratejiler tanıtıldı. Yapay zeka teknolojisinin nasıl kullanıldığını anlattık. Samsung CEO’su Jong-Hee (JH) Han, şirketin yapay zeka vizyonunun kontrollü bir “arka planda” çalışmaya devam ederken bağlantılı teknolojiyle insanların günlük yaşamlarını iyileştireceğini söyledi. Şirket yöneticileri ve JH Han tarafından ana hatları çizilen strateji, basit ve kullanışlı bağlantılı deneyimler geliştirmede yapay zekanın rolüne odaklanıyor. Basın toplantısında Samsung, bu hedeflere ulaşılmasına yardımcı olacak çeşitli ürün ve hizmetleri tanıttı.

Samsung Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gülsoy, basın toplantısına ilişkin değerlendirmesini şöyle yaptı: “Yapay zeka çağı hızla ilerliyor, dünyayı değiştiriyor ve iletişimi ve bağlantılı yaşamı yeni bir seviyeye taşıyor.” Samsung olarak uzun yıllardır yapay zekaya stratejik olarak yatırım yapıyoruz. Bunu, yapay zeka vizyonumuzu üç ana başlık altında toplayarak başarıyoruz: Toplum için yapay zeka, ürünler için yapay zeka ve deneyimler için yapay zeka. Bu üçlü yapı, bu yılın CES 2024 sloganının yaklaşımını özetliyor: “Herkes için Yapay Zeka.” Son derece gerçekçi görüntü ve ses kalitesi sunmak için Gen AI işlemcileri kullanan Neo QLED 8K ve Mikro LED TV’lerimiz ile dünyanın ilk 8K projektörü Premiere 8K, bu yılki CES’te öne çıkan ürünler arasında yer alıyor. Ev aletleri tarafında, AI Vision Inside buzdolapları, indüksiyonlu ocaklar, AI Hub özellikli kurutucular ve Jet AI elektrikli süpürgeler gibi ürünlerle tüketicilere kişiselleştirilmiş, bağlantılı bir yaşamın rahatlığını sunmak için AI for Ismarlama yaklaşımımızı kullanıyoruz. .

Türkiye’de Samsung TV satışları arttı Gülsoy, Samsung Türkiye’nin 2023’te TV satışlarında büyüme kaydettiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Pazar gelişimi açısından 2023 yılını çok başarılı bir şekilde kapattık. 2023’te Türkiye TV pazarı yüzde 10 hacim artışı kaydederken, küresel pazar yüzde 4 hacim düşüşü kaydetti. Samsung Electronics Türkiye olarak büyüyen pazardan payımızı artırdık.” Geçen yıla göre pazar payı %30’a yükseldi.Ülkemiz diğer ülkelere göre toplam satışlarda 8K performansıyla en yüksek paya sahip olan dünya ülkeleri arasında yer alıyor.Premium TV pazarında 75’ten %68’lik pazar payıyla hakim durumda. inç. OLED segmentinde Ekim ayında yakaladığımız pazar liderliğini Kasım ayında da %43’e ulaştırarak sürdürmeyi başardık. Benzer fotoğraflar ev aletleri sayfasında da görüntüleniyor. Yeni teknolojilerin ve yenilikçi modellerin sürekli gelişmesi sayesinde dolaplı buzdolabı kategorisinde pazar payımız %60’a ulaştı. “Kurutmalı çamaşır makinesi segmentinde %35 pazar payına sahibiz ve 2016 yılından bu yana pazar liderliğimizi sürdürüyoruz.”

Samsung’un yeni yapay zeka teknolojisi nedir? CES basın toplantısında Samsung Electronics Amerika Bağlantılı Deneyim Merkezi başkanı Jonathan Gabrio, katılımcılara yapay zeka teknolojisinin görsel ekran ürünlerinin ve dijital cihazların kullanım şeklini nasıl dönüştürdüğünü açıkladı. Örneğin, Samsung Neo QLED 8K QN900D, önceki modele göre 8 kat daha büyük yapay zeka sinir ağına ve 2 kat daha hızlı NPU’ya sahip entegre bir yapay zeka işlemcisi olan NQ8 AI Gen 3 tarafından destekleniyor. Samsung Neo QLED 8K, bu işlemci sayesinde düşük çözünürlüklü içerikleri otomatik olarak yükselterek kullanıcılara 8K’ya kadar yüksek çözünürlüklü izleme deneyimi sunuyor ve AI Motion Enhancer Pro özelliğiyle hızlı hareket eden sahneleri iyileştiriyor.

Samsung Neo QLED 8K ayrıca TV’nizdeki ses deneyimini optimize etmek amacıyla insan seslerini ve arka plan gürültüsünü analiz etmek için yapay zekayı kullanan Active Sound Amplifier Pro ile birlikte geliyor. Bu özellik, sanki bir stadyumun veya sinema salonunun ön sırasındaymışsınız gibi çeşitli içeriklerin keyfini çıkarmanıza olanak tanır. Ayrıca Samsung Neo QLED 8K, eğlence deneyiminizi geliştirmek için en yeni uygulamaları, hizmetleri, kişiselleştirilmiş içerikleri ve hizmet önerilerini sağlayan Tizen OS Home işlevselliğini de içeriyor. Samsung’un kullanıcı verilerini koruyan Knox Vault teknolojisi, SmartThings’e bağlı daha fazla cihazı kapsayacak şekilde genişletildi: B.Samsung Neo QLED 8K TV. Ayrıca Samsung’un önde gelen teknoloji şirketleriyle yaptığı işbirlikleri, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış güvenlik ve gizlilik deneyimi yaşamasına olanak tanıyor. Samsung ayrıca farklı ihtiyaçları olan hedef kitleler için yenilikçi erişilebilirlik özellikleri sunuyor. Samsung Neo QLED’in işaret dili işlevi, işitme engelli kişilerin hareketlerine göre kolaylıkla kontrol edilebiliyor. Sesli altyazı ekleme özelliği, görme engelliler için gerçek zamanlı altyazı oluşturma olanağı sağlar. Samsung ayrıca, 150 inç ekranın yanı sıra dünyanın kablosuz 8K aktarımına sahip ilk projektörü olan yeni The Premiere 8K’yı da duyurdu. Premiere 8K, kullanıcıların evlerinin rahatlığında tam genişlikte sinematik bir izleme deneyimi yaşamasına olanak tanıyor. Ses söz konusu olduğunda Samsung, kullanıcıların evlerine kolayca entegre edilebilecek, özelleştirilebilir kapak tasarımına sahip bir hoparlör olan Music Frame’i tanıttı. Müzik Çerçevesi, Q-Symphony özelliği sayesinde Samsung TV’ler ve soundbar’larla senkronize edilir. Entegre çift woofer’larla gelişmiş bas ve surround sesi evinize kolayca getirin.

Samsung, CES 2020’de görücüye çıktıktan sonra bu yıl yapay zekayla çalışan küresel robotu Bally’nin önemli ölçüde geliştirilmiş bir versiyonunu da tanıttı. Ballie ile kullanıcılar artık hava durumu ve diğer ilgili içerikler gibi günlük yaşamları için önemli olan bilgileri her yerden görüntüleyebiliyor. Ballie, yalnızca gereksiz görevleri yerine getiremeyen, aynı zamanda duvarlara görüntü ve video yansıtma gibi özelleştirilmiş hizmetler sağlamak için diğer akıllı cihazlarla etkileşime girebilen bir yapay zeka arkadaşı haline geliyor. Samsung, mutfak ve yemek deneyiminizi geliştirmek için AI Family Hub™+ özelliğine sahip 4 kapılı Bespoke Flex™ Buzdolabını tanıttı. Bu buzdolabı, yeni AI Vision Inside özelliğini sunan 32 inçlik bir ekrana sahiptir. Bu özellik, buzdolabınızın içine ve dışına yerleştirilen 33 farklı yiyeceği tespit etmek için yerleşik bir kamera kullanır ve bu malzemelere göre tarifler önerir. Kullanıcılar ayrıca AI Family Hub™ ekranlı 4 kapılı Bespoke Flex™ buzdolabında saklanan yiyeceklerin son kullanma tarihlerini de ayarlayabilir. Bu özellik etkinleştirildiğinde buzdolabı, belirlenen tarih yaklaştığında kullanıcıya bildirim gönderecektir. Gıda israfını azaltan ve para tasarrufu sağlayan yapay zeka destekli bu özellikler, daha yeşil bir yaşam tarzına olanak tanıyor. Anyplace Induction serisi, yapay zeka ile bağlantıyı bir adım öteye taşıyor. Samsung Food uygulamasına kaydedilen tarifler, fırının 7 inçlik geniş ekranı aracılığıyla paylaşılabiliyor ve kullanıcıların buna göre yemek hazırlamasına olanak sağlanıyor. Samsung’un yapay zeka teknolojisi mutfak dışındaki cihazlarda da kullanılıyor. Yeni BESPOKE AI™ Combo çamaşır/kurutma makinesi AI Hub işleviyle donatılmıştır. 7 inçlik LCD ekran, yıkama sürecini yönetmek için sezgisel bir kontrol merkezi görevi görerek kullanıcılara kolay ve rahat bir yıkama ve kurutma deneyimi sunuyor. Bu özellik, alışkanlıklarınızı hatırlar ve yıkama ve kurutma işlevlerini özelleştirmek ve yıkama döngüleri önermek için makine öğrenimi teknolojisini kullanır. Samsung’un yeni çıkacak Bespoke Jet Bot Combo™ robotik süpürgesi ve paspası, daha rahat ve etkili bir temizlik deneyimi için yapay zekayı kullanıyor. Ürünün AI nesne algılama özelliği, önceki nesil robot vakum serisinin devamı olup, daha fazla nesneyi tanımlamasına, kiri algılamasına ve çevresindeki ortamın daha fazla farkında olmasına olanak tanır. Özelleştirilmiş Jet Bot Combo™ ayrıca çarptığı zeminin tipini ve halının uzunluğunu algılar ve buna göre ayarları yapar. SmartThings, dijital kat planları oluşturmak için robot süpürgeler gibi bağlı cihazlarda LiDAR teknolojisini kullanıyor. Mart ayında SmartThings, 3 boyutlu harita görüntüleme özelliğini

tanıtacak. Bu özellik, Samsung akıllı telefonlarında ve TV’lerinde daha ayrıntılı bir deneyim sağlamak için tasarlanmıştır. Ayrıca kullanıcılar, ailelerini ve arkadaşlarını yalnızca bir QR koduyla SmartThings ekosistemine ekleyerek evdeki herkesin kendi rutinlerini oluşturmasına olanak tanıyor. SmartThings platformu, düşme gibi anormal durumları tespit etmek için akıllı sensörler ve yapay zeka kullanıyor ve belirli aile üyelerine veya çalışanlara uyarı gönderebiliyor. Ayrıca Galaxy SmartTag2, ürünü bir tasmaya veya koşu aksesuarına takarak kullanıcıların evcil hayvanlarının aktivitelerini takip etmelerine ve evcil hayvanlarının bilgilerini dijital olarak saklamalarına olanak tanıyor.

 

İlgili Makaleler

Bağlı kalın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
6TakipçilerTakip Et
29,267TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

En son makaleler

Erişilebilirlik Araçları