18.2 C
İstanbul
Cuma, Eylül 20, 2024

Satın Al

spot_img

Oyun koluyla kontrol edilen araba: Sony Honda Afeela CES 2024’te sahneye çıktı!

Tasarım ve işlevsellik bir yana, gösterinin en etkileyici yönlerinden biri, PS5 kumanda koluyla kontrol edilen elektrikli sedan Afeela’nın tanıtımı sırasında sahneye çıkışıydı.

Sony Honda Mobility, elektrikli araç pazarına yönelik tasarladığı Afeela isimli sedan modelinin son versiyonunu CES 2024’te duyurdu. Yeniden tasarlanan prototip, gelecek yıl piyasaya sürülmesi planlanan üretim versiyonunun son derece doğru bir ön izlemesidir. Afeela sedandaki en dikkat çekici değişiklikler ön tarafta. Yeniden tasarlanan tam uzunlukta LED ışık imzasını, farları ve merkezi dijital ekranı kaplayan alanı fark edeceksiniz. Ayrıca tamponda da değişiklikler yapıldı. Otomobilin kalın sütunlara ve geleneksel yan aynalara geçiş yaptığını da belirtmekte fayda var.

Tasarım değişiklikleri arabanın uzunluğunu biraz arttırdı. Prototip CES 2024’te sergilendi. Toplam uzunluk 4915 mm, toplam genişlik 1900 mm, toplam yükseklik 1460 mm, dingil mesafesi 3000 mm. Bu, geçen yıl sunulan prototipten 2 cm daha uzun olmasını sağlıyor. Afeela’nın iç tasarımının çoğu korunmuştur. Ancak revize edilen orta konsolda aynı anda iki cep telefonunu şarj edebilen bir şarj istasyonu bulunuyor. Ayrıca direksiyon ve dikiz aynasında da ufak değişiklikler yapılmış. Bilgi-eğlence sistemine emanet edilen tavandan tabana ekranın tasarımı aynı kalıyor.

Elektrikli sedan, her biri maksimum 180 kW (245 hp) güce sahip iki elektrik motoruyla donatılmıştır. Dört tekerlekten çekişli modeller, 91kWh kapasiteli lityum iyon aküyle donatılmıştır. Menzil gibi diğer detaylar henüz açıklanmadı ancak otomobilin 11kW AC ve 150kW DC hızlı şarjı destekleyeceği doğrulandı. 21 inç jantlar, havalı süspansiyon, OTA yazılım güncellemeleri, Epic Games işbirliğiyle geliştirilen Unreal Engine 5 özellikli bilgi-eğlence sistemi, artırılmış gerçeklik destekli navigasyon, otomatik şerit değiştirme, otomatik akıllı park etme ve açık olduğunuzu algılayan otomatik park etme. Otomatik olarak açılan kapılar, Qualcomm 800 TOPS işlem gücü SoC’si ile desteklenen ve Azure OpenAI hizmetleri tarafından desteklenen kişisel asistan ve 360 ​​derecelik görüş için kameralar ve sensörler otomobilin özellikleri arasında yer alıyor.

Kaynak: https://www.donanimhaber.com/harici-baglanti?url=https%253a%252f%252fwww.shm-afeela.com%252fen%252fprototype%252f

İlgili Makaleler

Bağlı kalın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
6TakipçilerTakip Et
29,267TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

En son makaleler

Erişilebilirlik Araçları