19 C
İstanbul
Cuma, Eylül 20, 2024

Satın Al

spot_img

Unutulmuş Star Wars Hikayesi Güç Kurallarını Sonsuza dek Değiştirebilir

“Unutulmuş Star Wars Hikayesi Güç Kurallarını Sonsuza dek Değiştirebilir
Güç’ün az bilinen bir yönü aslında bugün Star Wars‘ın en büyük sorularından birini açıklayabilir.

Baylan’s story led him to giant statues of the Mortis Gods, deities of the Force. Could they be the key to revitalizing the Unifying Force?

Star Wars’un geleceği parlak, yıllar boyunca programlanmış bir dizi TV şovu ve filmle dolu. Ancak şu anda, üzerinde duran birçok soru var: Thrawn ne iş yapıyor? Ahsoka nasıl eve dönecek? The Mandalorian artık The Mandalorian hakkında mı?

LUCAS FILM

Ancak diğerlerinden daha büyük bir soru var: Ahsoka’daki Güç kullanan paralı asker Baylan Skoll ne planlıyor? Cevap, onun inançlarına uygun olan Güç’ün az bilinen bir yönünde yatabilir – ve devasa bir Efsaneler savaşıyla.

Mevcut Star Wars kanonunda Güç’ün iki tarafı vardır: tüm uzayı ve zamanı bir araya getiren Kozmik Güç ve Evren’deki tüm varlıkları çevreleyen Canlı Güç.

Farklı Jedi’lar Güç’ün farklı yönlerinde uzman olabilir. Örneğin, Qui-Gon Jinn, Canlı Güç’te uzmandı, çünkü genellikle öğrencisi Obi-Wan’ı etrafındaki şeyle olan bağlantısında dikkatli olmaya çağırdı.

Kayıp Efsaneler, favori hikayelerimizin unutulan bilgileri hakkında bir Inverse serisidir.

A Force user following the Unifying Force, as featured in the reference book The Jedi Path: A Manual for Students of the Force, published in 2010.

Ancak yasaklanmış Efsaneler efsanesi içinde aslında Güç’ün iki başka unsuru vardı: Birleştirici Güç ve Fiziksel Güç. Fiziksel Güç oldukça açıktı, Güç’ün maddi kullanımlarına odaklanıyordu. Ancak Birleştirici Güç çok daha ilginçti: birlik etrafında dönüyordu ve bu, Güç kullanıcılarının bölünmesine kadar uzanıyordu. Birleştirici Güç tarafların Işığın ve Karanlığın tarafına, en azından kelime anlamıyla inanmaz.

Kanon içinde Birleştirici Güç’e en büyük inananlardan biri, Güç’ün sadece bir amaç için bir araç olduğuna inanan İmparator Palpatine’in kendisiydi. Daha sonra, Güç’ün bu uygulaması Han ve Leia’nın oğlu Jacen’e (Jacen Syndulla ile karıştırılmamalıdır) öğretildi ve bunu Sith’e dönüşünü beslemek için kullandı. Bu, Luke’u uygulamanın tamamen reddine götürdü.

O kadar kötü olmasa da (Palpatine veya Jacen (Darth Caedus olarak da bilinir) gibi,) Baylan Skoll’un da Birleştirici Güç’ün bir takipçisi gibi göründüğü söylenebilir. Işığın ve Karanlığın etiketlerini reddeder ve Peridea’nın yanındaki galaksi aracılığıyla “yeni bir başlangıç” yaratmaktan bahseder. Belki de görevi, Güç’ün Yeni Cumhuriyet döneminde yaygın olarak bulunan kuvvetin ikiliğini canlandırmak.

Güç ile birlikte olmak harika bir hedef gibi görünse de, bu uygulamanın dezavantajları yok değil. Birleştirici Güç, gelecek ve kaderi vurgulayarak, onu takip edenlerin genellikle anı yaşamayı ve evrende mevcut olmayı unutmalarına neden olur. Bu, Baylan’ın sonu olabilir, gizemli planı onu bir şeyin peşinden koşmaya zorlayarak evrende var olma anını ve farkındalığını kaybetmesine neden olabilir.

Muhtemel bir Ahsoka Sezon 2’nin Baylan’ın hikayesini nasıl sürdüreceğimizi belki bilmiyoruz ve Ray Stevenson’ın trajik kaybı Baylan’ın geleceğini daha belirsiz kılıyor. Ancak bu, onun ara dönem kimliğini açıklamak veya yolculuğunun neden ani bir sona erdiğini açıklamak için kullanılıyor olsa da, Güç’ün yeni bir unsur mükemmel bir ek.

İlgili Makaleler

Bağlı kalın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
6TakipçilerTakip Et
29,267TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

En son makaleler

Erişilebilirlik Araçları