Zoom’un ücretsiz alternatif uygulamalarını arıyorsanız, işte video görüşmeleri için 10 ücretsiz seçenek:
- Microsoft Teams:
- Özellikler: Büyük toplantılar, ekran paylaşımı, dosya paylaşımı.
- Not: Microsoft hesabı gerektirir.
- Google Meet:
- Özellikler: G Suite entegrasyonu, güvenlik özellikleri, katılımcı sayısı sınırlı.
- Not: Google hesabı gerektirir.
- Skype:
- Özellikler: Grup görüşmeleri, ekran paylaşımı, anlık mesajlaşma.
- Not: Microsoft hesabı gerektirir.
- Cisco Webex Meetings:
- Özellikler: Büyük toplantılar, etkinlikler ve webinarlar için uygun.
- Not: Cisco hesabı gerektirir.
- Jitsi Meet:
- Özellikler: Açık kaynaklı, end-to-end şifreleme, tarayıcı tabanlı.
- Not: Hesap gerekmez.
- Whereby:
- Özellikler: Kolay kullanım, kişisel odalar, ekran paylaşımı.
- Not: Hesap gerekmez, bazı özellikler ücretli.
- Discord:
- Özellikler: Sesli sohbet, video aramalar, anlık mesajlaşma.
- Not: Hesap gerekmez.
- GoToMeeting:
- Özellikler: HD video, web kamerası paylaşımı, çevrimiçi sunumlar.
- Not: Hesap gerekir, ücretsiz sınırlı özelliklere sahiptir.
- BlueJeans:
- Özellikler: HD video, çoklu cihaz desteği, etkileşimli sohbet.
- Not: Hesap gerekir, ücretsiz sınırlı özelliklere sahiptir.
- Zoho Meeting:
- Özellikler: Çevrimiçi toplantılar, web seminerleri, anketler.
- Not: Zoho hesabı gerektirir, ücretsiz sınırlı özelliklere sahiptir.
Her bir uygulamanın kullanım şartları ve özellikleri değişebilir, bu nedenle kendi gereksinimlerinize en uygun olanı seçmek önemlidir.
Aileniz ve arkadaşlarınızla her zaman ve her yerde iletişimde kalmanıza yardımcı olacak ücretsiz video konferans servislerini kullanabilirsiniz. İşte bu hizmetlerden bazıları:
FaceTime
Arkadaşları aramak için en iyi (Apple cihazlarında)
FaceTime, Apple’ın özel video görüşme uygulamasıdır. Eğer bir iPhone, iPad veya Mac’iniz varsa, sorunsuz bir şekilde çalışır ve herhangi bir kişiyle (tabii ki onlar da Apple cihazı kullanıcısıysa) telefon görüşmesi veya metin mesajı gibi bir video sohbeti başlatmanıza olanak tanır. FaceTime’ın temel amacı video sohbet olmasına rağmen adından da anlaşılacağı gibi, Wi-Fi veya veri bağlantısı olan ancak zayıf telefon sinyali olan bir yerdeyseniz sesli aramalar da yapabilirsiniz. Ayrıca, herkesin Apple cihazına sahip olduğu varsayılarak, Grup FaceTime seçeneği de bulunmaktadır, bu sayede aynı anda 32 kişiye kadar sohbet edebilirsiniz.
WhatsApp
Arkadaşları aramak için en iyi (mobil cihazlarda)
Facebook’a ait olan WhatsApp mesajlaşma uygulaması dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahiptir. Kullanımı kolaydır ve Android ve iOS cihazlarında çalışır. WhatsApp, uçtan uca şifreleme sunar, bu da demektir ki yalnızca siz ve mesaj gönderdiğiniz kişi mesajınızı okuyabilir. Mesaj göndermek yanında, video veya sesli aramalar yapmak için de kullanabilirsiniz. Küresel popülerliği, dünya genelindeki aile ve arkadaşlarınızla iletişim kurmak için harika bir seçenek yapar.
Skype
Grup sohbetleri için en iyi
Microsoft’a ait olan Skype, iOS, Android, Windows ve Mac için kullanılabilir ve video ile sesli aramaları, ayrıca bir mesajlaşma özelliğini sunar. Kullanımı kolay bir arayüze sahiptir ve aynı sesli aramada 50 kişiye kadar destek sağlar (video arayan kişi sayısı, şirketin belirttiğine göre kullandığınız cihaza bağlıdır). Skype aynı zamanda video aramalarınızı kaydetmenize, kaydetmenize ve paylaşmanıza olanak tanır ve canlı altyazı ve başlıklar içerir.
Marco Polo
En iyi video mesajları göndermek için
Eğer birisiyle gerçek zamanlı olarak video sohbet etmek istiyorsanız – belki de yoğun bir iş programına sahipler veya başka bir zaman diliminde yaşıyorlar – Marco Polo sizin için bir uygulamadır. Bireylere veya grup sohbetlerine video mesajları gönderebilirsiniz ve diğer kişiler istedikleri zaman bunları izleyip yanıtlayabilirler. Snapchat’in aksine, Marco Polo tüm video mesajlarınızı kaydeder, böylece konuşmalarınıza geri dönebilirsiniz ve video sürenizi sınırlamaz. Ayrıca, konuşmalarınıza çeşitlilik katmak istiyorsanız eğlenceli filtreler ve ses efektleri ekleyebilirsiniz.
Facebook Messenger
Facebook bağımlıları için en iyi seçenek
Facebook’un Messenger uygulaması genellikle mesaj gönderme amacıyla kullanılır, ancak aynı zamanda video sohbet seçeneği de içerir, bu da sürekli olarak bu sosyal medya platformunda bulunanlar için uygun bir tercih yapar. Konuşmak istediğiniz kişi de Facebook Messenger kullanıcısıysa, uygulama aracılığıyla onlarla video veya sesli arama başlatabilirsiniz. Facebook’un ana uygulaması ve Instagram’da olduğu gibi Facebook Messenger’da da geçici bir fotoğraf veya video ekleyebilirsiniz.
Microsoft Teams
Office 365 hayranları için en iyi seçenek
Office 365 kullanan şirketler için Microsoft Teams, sohbet, video toplantılar, sesli aramalar ve Word, Excel ve PowerPoint gibi Office uygulamalarını tek bir işbirliği merkezinde bir araya getirir. Eğer Office 365 kullanıyorsanız, zaten Teams’e sahipsiniz, ancak kullanmıyorsanız ücretsiz bir sürümü bulunmaktadır. Teams’i içeren Office 365 iş planları, kullanıcı başına ayda 6 dolar gibi bir fiyatla başlamaktadır.
Houseparty
Beraber oyun oynamak için en iyi seçenek
Houseparty, Fortnite geliştiricisi Epic Games’e ait bir video sohbet uygulamasıdır ve arkadaşlarınızla sanal ortamda popüler oyunlar oynamanıza olanak tanır, örneğin bilgi yarışması ve Heads Up!.
Uygulamanın gevşek güvenlik protokollerine sahip olduğu söylentileri ve Netflix hesaplarını hacklemesine izin verdiği yönündeki söylentiler bulunmaktadır. Şirket, bu sorunun kanıtı karşılığında 1 milyon dolar ödül teklif etmiştir ve bunun daha çok giriş kimlik bilgilerinin ve şifrelerinin yeniden kullanımıyla ilgili olduğunu iddia etmektedir.
Houseparty, iOS, Android, MacOS ve Chrome için kullanılabilir.
Jitsi
En iyi açık kaynak seçeneği
Jitsi, çok platformlu, açık kaynaklı bir video konferans servisidir ve çok kullanıcılı konferans istemcisini kullanmanıza veya kendi istemcinizi oluşturmanıza olanak tanır. Tüm araçları tamamen ücretsiz ve açık kaynaklıdır.
Jitsi’nin önceden yapılandırılmış video konferans uygulamasına Jitsi Meet denir. Tamamen şifreli olup hesap oluşturmadan kullanabilirsiniz. Özel bir URL ile kullanıcıları davet edebilir, masaüstünüzü paylaşabilir ve sohbet ederken mesaj alışverişi yapabilirsiniz.
Jitsi’yi web, Android, iOS, React-native ve Electron uygulamaları için kullanabilirsiniz.
Google ve G Suite kullanıcıları için en iyi seçenek
Google’ın Hangouts Meet, G Suite platformuna entegre edilmiş bir video konferans aracıdır ve insanların dizüstü bilgisayarları veya mobil uygulamaları aracılığıyla bir web bağlantısı üzerinden toplantılara katılmasına olanak tanır veya bir telefon hattı üzerinden katılabilirler. Kuruluşunuz G Suite kullanıyorsa, bu bağlantıyı doğrudan bir Google Takvim davetiyesi aracılığıyla oluşturabilirsiniz. Zaten G Suite kullanıyorsanız, basit iş sohbetleri için sağlam bir ücretsiz seçenektir.
Amazon Chime
AWS kullanıcıları için
Amazon Chime, teknoloji devinin iletişim servisidir ve aynı uygulama içinde organizasyonunuz içinde ve dışında bulunan kişilerle buluşmanıza, sohbet etmenize ve iş aramaları yapmanıza olanak tanır. Amazon Web Services, şirketin bulut bilişim platformu üzerinden çalışır. Hizmet, kullanım başına ödeme fiyatlandırması üzerinden çalışır, bu nedenle ihtiyacınıza göre temel özellikler arasında ücret olmadan ve bir ücret etiketi ile profesyonel özellikler arasında geçiş yapabilirsiniz.
Capslock TV Teknoloji Haberleri - En Güncel Teknoloji Gelişmeleri ve İncelemeleri sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.