Evden çalışırken takımınızla dosya paylaşımı nasıl yapılır:

0
23

Evden çalışırken takımınızla dosya paylaşımı nasıl yapılır:

Sizin ve takımınız için en uygun olanı seçmenize yardımcı olacak bir dosya paylaşım hizmetleri başlangıcı rehberine sahibiz.

  1. Bulut Depolama Hizmetleri Kullanın:
    Evden çalışırken dosyaları bulut depolama hizmetleri aracılığıyla paylaşmak oldukça yaygındır. Hizmetler arasında Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive ve Box bulunmaktadır. Dosyalarınızı bu platformlara yükleyerek, takım üyelerinizle paylaşabilir ve ortak çalışabilirsiniz.

  2. Paylaşım Bağlantıları Oluşturun:
    Bulut depolama hizmetleri genellikle dosyalarınız için paylaşım bağlantıları oluşturmanıza olanak tanır. Bu bağlantıları oluşturup takım üyelerinizle paylaştığınızda, dosyaları indirmelerini veya düzenlemelerini sağlayabilirsiniz.

  3. İşbirliği Araçları Kullanın:
    İşbirliği araçları, dosya paylaşımını daha etkili hale getirebilir. Google Workspace, Microsoft Teams, Slack gibi platformlar, dosyaları paylaşmak, ortak çalışmak ve geri bildirim almak için özel araçlar sunar.

  4. Sanal Özel Ağ (VPN) Kullanın:
    Eğer özel bir ağa erişim gerekiyorsa, sanal özel ağ (VPN) kullanabilirsiniz. VPN, evden çalışırken şirket içi dosyalara güvenli bir şekilde erişmenizi sağlar.

  5. Dosya Paylaşım Platformları Kullanın:
    Dosya paylaşım platformları, özellikle büyük dosyaları paylaşmak için kullanışlıdır. WeTransfer, SendGB gibi hizmetlerle dosyalarınızı kolayca paylaşabilirsiniz.

  6. Güvenlik Önlemlerini Unutmayın:
    Dosya paylaşırken güvenliğe dikkat edin. Hassas verileri paylaşırken şifreleme kullanın ve paylaşım bağlantılarınızı sadece yetkili kişilerle paylaşın.

  7. Dosya İsimlendirmesine Özen Gösterin:
    Dosyalarınızı açıklayıcı bir şekilde isimlendirin. Bu, takım üyelerinizin dosyaları daha kolay bulmasına yardımcı olur.

  8. Güncel Sürümleri İzleyin:
    Dosyalar üzerinde yapılan değişiklikleri takip etmek için versiyon kontrolünü kullanın. Böylece her zaman en güncel sürümü kullanabilirsiniz.

Bu stratejiler, evden çalışırken takımınızla daha etkili bir şekilde dosya paylaşmanıza yardımcı olabilir.

 

Koronavirüs pandemisi ve çeşitli kilitlenmeler, karantinalar ve yerinde kalma emirleri sayesinde birçok insan, evden çalışmaya alışmaya başladı. Siz ve iş arkadaşlarınızın karşılaşabileceği sorunlardan biri de e-postaya eklenecek kadar büyük olan dosyaları nasıl göndereceğiniz ve alacağınızdır. Neyse ki, eskiden karmaşık bir iş olan bu şimdi hızlı ve kolay.

İşte özellikle başlangıç ​​seviyesinde olanlar için çalışması en kolay dosya paylaşım hizmetlerinden bazıları.

Google Drive
Eğer şirketiniz kurumsal e-posta sistemi olarak Gmail’in bir sürümünü kullanıyorsa, Google Drive’ı görmüş olabilir veya zaten erişiminiz olabilir. Google Drive, şirketinizin mevcut çevrimiçi ortamının bir parçası olmasa bile, işinizi doğru ellerde tutmak için en uyumlu sistemlerle çalışan en kolay bahis olabilir.

Ücretsiz bir Google Drive hesabı oluşturmak size 15GB depolama alanı sağlar. Bu miktarın üzerinde depolama alanına ihtiyacınız olacağını düşünüyorsanız, yılda 30 dolar ödeyerek 200 GB depolama alanına sahip olabilirsiniz. Ev tabanlı işiniz için depolama ihtiyaçlarını düşünüyorsanız, Drive Enterprise hesabı yılda kullanıcı başına sadece 8 dolar tutarında ve sınırsız depolama alanı içerir. İş planları ayrıca 7/24 telefon ve e-posta desteği ile birlikte gelir. Google Drive’ı Windows, Mac, Android ve iOS üzerinde kullanabilirsiniz.

Google Drive‘ın esnek, uyumlu doğası en güçlü özelliğidir. Masaüstünüz için Google Drive istemcisini indirerek MacOS veya Windows makinenizin dosyalarınızı otomatik olarak Google Drive’a senkronize etmesini sağlayabilir ve işinizin her zaman yedekli olduğundan emin olabilirsiniz. Google Drive’ın arama çubuğu aynı zamanda çevrimiçi belge düzenlemeyi daha az zahmetli hale getirir. Herhangi bir fotoğraf, belge, klasör veya bireysel dosyayı diğer Gmail kullanıcılarıyla paylaşabilir ve bu dosyalarda gerçek zamanlı olarak çalışabilirler.

Microsoft OneDrive
Eğer şirketiniz Microsoft Outlook’u kullanıyorsa, zaten Google Drive’a yanıt olarak OneDrive’a erişiminiz olabilir. Google Docs gibi OneDrive dosya yönetim sistemi, gerçek zamanlı belge işbirliği ve hem Android hem de iPhone için mobil uygulamalar sunar.

Maliyetleri düşük tutmak istiyorsanız, ücretsiz bir OneDrive hesabı alabilirsiniz ve bu size 5GB depolama alanı sağlar. Bireysel kullanıcılar için ücretli planlar, depolama alanı başına ayda 2 dolardan başlar ve 100 GB depolama alanına sahiptir. Office 365 Personal müşterileri yılda 70 dolara 1TB depolama alabilirken, Office 365 Home müşterileri yılda 100 dolara, altı kullanıcı üzerinde yayılmış olarak 6TB alabilir.

24/7 telefon desteği ile birlikte, OneDrive’ın ücretli planlar için en iyi avantajı fidye yazılımı algılama ve kurtarma özellikleridir.

Dropbox
Dropbox, dünya çapında en iyi bilinen ve en güvenilir dosya paylaşım uygulamalarından biri haline gelmiştir. Masaüstü istemcisi arka planda çalışabilir ve dosyalarınızı otomatik olarak senkronize etmek üzere ayarlanabilir. Dropbox ayrıca, farklı dosya yönetim sistemleri kullanarak dosya değiş tokuşu


Capslock TV Teknoloji Haberleri - En Güncel Teknoloji Gelişmeleri ve İncelemeleri sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Cevap Yazın